Maliën (Chainmail)

Maliën, in het Engels “Chainmail” genoemd, word gemaakt in vele verschillende vormen en maten en voor vele toepassingen.

Sea Dragon Arts maliën is hoofdzakelijk eerste gehalte zilver (sterling) en elke ring word gelast. Geen last meer van scherpe randjes of open buigende ringen! Hieronder vind u mijn basis assortiment dat ik in de toekomst uit zal breiden.

Beschikbaarheid

Klik op de foto van uw gewenste schakel om onze voorraad van complete schakels te bekijken of klik hier.

Is uw gewenste collier of armband niet beschikbaar? Indien er genoeg ketting op voorraad is (Zie beschrijving van het model) kan er op relatief korte termijn maliën voor u op maat maken. U kunt via het vragen formulier contact met mij opnemen.

 

Europese schakels

Europese schakels

Ivan

De meest iconische schakel in maliën. Hij robuust maar ook verfijnd en erg soepel.  Ivan is 10 mm breed en zeer geschikt voor zowel dagelijks dragen als gelegenheden.

Olaf

Onder andere ook bekend als Europees 4 in 1 en ‘Box Chain’. Het is een zeer luchtige vierkante schakel van 9 mm breed.  Tijdens het dragen valt de schakel meer open waardoor deze nog luchtiger en speelser wordt.

 

Olaf is meer open dan zijn broer Harald die zijn vierkante uitstraling behoud, ook wanneer hij gedragen word.

 

Harald

Onder andere ook bekend als Europees 4 in 1 en ‘Box Chain’. Harald is een luchtige vierkante schakel van 8 mm breed. Tijdens het dragen behoud Harald zijn vierkante vorm meer dan Olaf. Dit zorgt voor een consistent uiterlijk.

Beschikbaar: 27 cm

 

Harald is zeer regelmatig, in tegenstelling tot zijn broer Olaf die in het dragen een wat meer vrije vorm aanneemt.

 

Captive

Vernoemd naar de staande ringen die opgesloten zijn in de schakel. Captive is een zeer open zeskantige schakel die soepel valt. De opgesloten ringen doorbreken de voorspelbare regelmaat en tonen een intrigerende combinatie van afwisselende volle en open schakels.

Captive is momenteel nog in ontwikkeling, er is 1 proefmodel van 10 mm doorsnede beschikbaar.

 

Varan

Groot, robuust en indrukwekkend. Met een doorsnede van 13,5 mm is hij een echte zware jongen.  Komend uit de ‘Captive’ familie, herkenbaar door de staande opgesloten ringen in de schakel, begon Varan klein maar heeft hij zich opgewerkt naar de ‘Captive’ elite. Varan valt zeer soepel en heeft een aangepaste sluiting die bij zijn robuuste uiterlijk past.

Perzische schakels

Perzische schakels

Jasmine

Verfijnd en elegant maar toch een doorsnede van meer dan 6 mm. Ze is achtkantig maar voelt rond aan. Jasmine is een ‘Vol Perzische’ soepele schakel die zeer geschikt is voor zowel armbanden als halskettingen.

 

In tegenstelling tot haar broer Cyrus of zijn persoonlijke wachter Darius oogt Jasmine met haar kleinere ringverhouding meer solide. De kleinere ringverhouding maakt haar ondanks haar formaat en elegante uiterlijk toch een degelijke schakel.

Cyrus

Ook bekend als Perzisch 6 in 1 of ‘Vol Perzisch’ is Cyrus de grote broer van Jasmine. Cyrus is zeer veelzijdig en kan gedragen worden door zowel mannen en vrouwen en staat bijna elke gelegenheid. De schakel is achtkantig maar voelt soepel en bijna rond.

 

Momenteel is Cyrus de enig erfgenaam maar de koningin is in verwachting. Als het een jongen is zou hij best wel eens groter dan Cyrus kunnen worden. Maar zo groot als Cyrus zijn persoonlijk wacht Darius is onwaarschijnlijk.

Darius

Ook Darius behoort tot de ‘Vol Perzische’ familie maar heeft een meer open uiterlijk. Met een doorsnede van 11 mm is hij flink in zijn maat maar toch ook luchtig. Darius is een achtkantige schakel die rond aanvoelt en stoer maar niet massief is. Hij is goed dagelijks draagbaar maar springt ook in het oog bij gelegenheden.

 

Het is belangrijk voor Darius een bepaalde aanwezigheid te hebben maar niet te overheersen. Hierin heeft hij een goede balans gevonden.

 

 

Helm schakels

Helm schakels

Frede

Ook bekend als ‘Helmsketting’ is Frede een zeer licht en soepele zomerse schakel. Doordat Frede vrij plat is draagt ze makkelijker onder een lange mouw of een kraag. Ze is vrij slank met een breedte die iets over de 8 mm heen gaat in tegenstelling tot haar zus Hilda die wat forser en meer aanwezig is.

Hilda

Ook bekend als ‘Helms ketting’ oogt Hilda met een extra ring in haar schakel wat steviger dan haar slankere zus Frede.  Ze is echter net zo soepel en plat als haar zus maar iets breder met haar 8,75 mm breedte. Ook Hilda draagt makkelijker onder een mouw of kraag dan de meeste maliën schakels.

Variaties

Suza

Suza is een intercontinentaal liefdeskind. De combinatie van de Byzantijnse schakel (Koningsketting) uit de Europese familie, gecombineerd met de vol Perzische schakel. Hier word er naar haar gerefereerd als ‘Perzantine’ maar is in deze omstreken bij lange na nog niet zo bekend als de Koningsketting. Suza is zeer soepel en slechts 6 mm breed.

 

Ze is geboren in een nomadisch stam en heeft naar zeggen een broer. Voor een nomadisch volk zijn de kansen voor het herenigen van een opgebroken familie klein maar we blijven hopen.

P 6-1 Uniek

Soms kom je voor verassingen te staan zoals deze unieke armband uit de Perzische familie.  De bovenkant heeft een aparte bolling terwijl de onderkant twee rijen toont. (Op aanvraag kunnen de boven en onderkant omgedraaid worden). De P 6-1 Uniek is 17 mm breed en 9 mm dik en daarmee een vrij forse armband die niet zwaar oogt.