About me

“Real art is created by passion and creativity”

Met mijn achtergrond als goudsmid, gespecialiseerd in traditioneel draadwerk, filligrain en maliën zit detail me in de vingers. Na de middelbare school heb ik de 4 jarige opleiding tot goudsmid op de vakschool in Schoonhoven voltooid in 2013. Daarna heb ik nog een verdiepingsjaar zilversmeden gedaan terwijl ik thuis al druk bezig was achter mijn werkbank. In 2015 ben ik als goudsmid gaan werken voor het bedrijf van mijn ouders waar ik mijn vakmanschap verder heb kunnen ontwikkelen.

Ik streefde altijd naar het leveren van de beste kwaliteit, hierdoor kreeg ik veel uitdagende en ingewikkelde reparaties en opdrachten. Ondanks het plezier en ervaring die ik uit deze opdrachten haalde, kostte het zoveel tijd dat ik niet meer toe kwam aan mijn eigen ontwerpen en ideeën.

Het werd steeds moeilijker mijn passie te onderdrukken en heb uiteindelijk besloten mijn eigen pad te gaan volgen. Dat was de geboorte van ‘Sea Dragon Arts’.

Creativiteit is van jongs af aan al mijn leidraad geweest. Het heeft zich niet beperkt tot een vast thema, een bepaalde stijl of specifiek materiaal. Hierdoor werd ik geïnspireerd op de gekste momenten en plaatsen. Twee terug kerende bronnen van mijn inspiratie zijn echter de middeleeuwen en het fantasy genre.

Vanuit mijn interesse in de middeleeuwen ben ik in mijn tienerjaren malïen gaan maken. Dit heb ik meegenomen naar mijn professionele leven als malien sieraden van o.a. zilver, titanium en zelfs goud.

Het fantasy genre inspireert mij over een veel groter vlak en is onder andere de aanzet geweest tot het ontwikkelen van de bladserie, unieke miniaturen en verschillende gebruiksvoorwerpen.

In de komende jaren wil ik doorgaan op deze voet en mijn vakkennis en creativiteit gebruiken om sieraden, gebruiksvoorwerpen, miniaturen en vele andere dingen te maken. Wat er nu exact in het verschiet ligt is nog onduidelijk, want ik weet nog niet waar mijn inspiratie en nieuwsgierigheid mij mee naartoe nemen.

 

Rolf Van der Bijl